I Love My Life

Ku bersyukur pada-Nya atas segala nikmat yang diberi... i love myself, my family n all my friends...

Wednesday, October 5, 2011

a new journey will begin soon


akhirnya tamat sudah program insep...
skrg ni tinggal open day insep
pastu terus daftar diri ke tempat LI..

10hb ni saya bakal bermula praktikal di Pulai Spring Resort di bahagian marketing

3 bulan bersama2 kawan2 INBIZ ..banyak kenangan manis yang dilalui bersama..
detik2 itu tidak dapat dilupakan
begitu juga Parit Raja... dulu datang...pergi...datang..dan kini bakal pergi dari sini..
Bagi saya Parit Raja adalah tempat yg paling best..
saya suka dengan suasana yang jauh dari kesibukan kota...

tp kini...
saya akan memulakan perjalanan baru..
ke tempat yang baru..
terasa macam budak darjah 1 yang baru nak daftar sekolah...
kalau dulu2 masa daftar sekolah mak dgn ayah yang teman..
tp sekarang dah nak masuk kerja x kan nak suruh mak temankan lg kot....
tp rasa berdebar la pulak.... huhuhuhuhu
i hope that i will gain more experience n knowledge in this new work place..
i will do my best....

Friday, September 30, 2011

愛し過ぎなねこ。-Maru loves too much.-

maru is soooooo cute...meow..meowwwww


Selesai present Business Plan...eyahoooooo

eyahoooooo....

selesai sudah presentation projek akhir... merdeka



seronok la... selama ni asik bersengkang mata buat business plan.. dan kini semuanya selesai..
so lepas ni bolehlah fokus kat benda lain pulak...


Wednesday, September 28, 2011

akibat duit ...manusia boleh MOGOK

duit ohhh duit....
money oooh money

dalam hidup kita perlukan duit.. untuk keperluan seharian. untuk memenuhi keinginan dan mcm2..
alang masuk tandas pon guna duit.. mana ada benda free?

disebabkan duit jugalah manusia boleh bertindak diluar kawalan.. Macam hari ni saya x datang program dynamic development disebabkan elaun yang dijanjikan x masuk lagi...
selalunya 21hb elaun dah masuk,, ni dah 28 hb masih x de berita lagi

so saya putuskan untuk x datang.. mogok sbb x dapat elaun.. dari saya datang tp hati panas je tgk urusetia2 tu... baik dok umah wat assignment..
Yang saya geram program sebegni patut sediakan makan utk student.. dah la student tgh sesak ni.. eeeee apelah..

harap2 lah cepat elaun masuk... dah menahan je ni.... huhuhuhuhuhuhuh

Saturday, September 24, 2011

2 minggu lagi..erk ke seminggu?

sedar x sedar... setelah mengharungi mcm2 dugaan yang membuatkan saya stress maka akhirnya program INSEP ni sudah hampir tiba ke penghujung.

Perasaan saya?
ape lagi mesti lah x sabar giler nak abis... nak keje.. rasa mcm dah x sanggup lg nak hadap benda alah assignment ni lagi...
Kalau boleh tempat prektikal yang bakal saya pergi ni ok la tempatnya.. kalo boleh nak kerja lama.

tapi sebelum tu, kena siapkan dulu full bisnes plan saya ni..30hb dah nak present depan panel. Tp kenapalah mcm malas je ni...adoiii cik hermosa plz la jgn malas2...rajin sket~(kopi peneman setia disaat ingin ada modd wat assignment)

ok lah nak wat kopi belalang ni~pastu nak terus wat keje.... kopiiiiiiiiiiiiiii

Thursday, September 22, 2011

kenapa org x boleh tgk kita senang?

Pelik kan bila masih ada orang yang tak puas hati dgn kita walaupon kita dah x kacau org..
ape la nak jadi...
bak kata Jambu~ape pon x boleyyy.. mmg betul la.. kita buat baik pon ada yang x suka apa lagi kalau kita buat jahat...

saya x cakap yang saya ni baik sangat, tp mak saya dah didik saya dengan baik. X pernah saya nak suka cari2 pasal dengan orang. Saya lebih suka diamkan diri ataw lebih tepat lg BUAT HAL SENDIRI..

Hari ni tetiba je saya dapat msj dari sapa ntah yang tuduh saya bukan2.. siap anta msj XXXX lg.
Plzz la sungguh pervert. Tp seram jugak bila dpt msj mcm tu. Ye la saya kan ramai peminat. Mana taw ade yang psycho ke.. (perasan la plak)..

Saya amik keputusan utk ignore je msj2 yang mengarut tu... makin dilayan kang makin menjadi.. Tp dlm masa yang sama kena amik langkah berhati2, yeah kalau kita tgk kat paper ade mcm2 berita keganasan manusia ni. Manusia skrg ni dah bertambah kejam.. astaghfirullah mintak2 dijauhkan perkara yang buruk...
so mulai skrg x maw la jalan sorang2..takuuuut

Wednesday, September 14, 2011

geng TERJAHHHH inbiz... mood beraya smpai pening

10/9/2011
900-9.30pg~geng2 inbiz berkumpul..mcm biasalah mak datin ni kalo makeup mmg lama..
sian daus menunggu saya bersiap(hehehehehe)

9.30~ rumah pertama kami serang ialah rumah hafiz kat parit baring x penah dibuat org
serang rumah org pagi2 buta beraya.. dah la tu... siap kecoh2 lg.. tangkap gmbar sana sini... mmg lucu... Kat umah hafiz kami dijamu sarapan pagi mee goreng..pon boleh janji masuk perut sedap















10.00pg bertolak ke rumah kamarul kat senggarang.... perjalanan ke sana agak mencabar sket sbb jauh dan jalan yang sempit. rasa mcm explorace pulak..
rumah kamarul mmg cantik.. rumah kampung la katakan..
jarang dapat jumpa rumah kampung yang kayu lg.. maklumlah saya ni org bandar jd agak jakun
sket kalo masuk kampung... kat sana kami makan lontong...nyum sedap




















(kat tangga pun jadik bergambar)

11.00 pg
(main hentam je waktu.. sbb dah lupa)~selepas itu destinasi kami ke rumah mimie pulak..
lagi jauh sampai ke rengit.. kampung bagan laut..
Kat rumah mimie.. kami dapat mencuba masakan org bugis iaitu burasak ..sdap juga mkn dgn serunding, sambal kacang dan sardin ikan (ikan ape tu yg bnyak tulang)..haa ikan terubuk......nyummy
















12.00 tgh hari ~rumah yg lastkami pegi ialah rumah yatie dekat rengit jugak.. x jauh dri rumah mimie.. masa ni masing2 dah penuh perut... dah kenyang asik mkn je.. tp makan jugaklah mee yg mak yatie masak...















overall mmg best beraya reramai mcm ni.... pengalaman xkan dilupakan smpai bila2...
~sekian sahaja sampai disini.... selamat hari raya~

Sunday, September 11, 2011

kesengalan melanda cik hermosa~apeee pun mmg x boley

hari saya rasa saya sgt la sengalnye...
dah la pkai baju korporat kaler mcm baju pekerja sani ekspress (ceh..ceh.. x de kena mangena)

yg membuatkan sengal tu sbb pagi ni la..punya bersemangat kemas beg.. masukkan laptop, mouse, headphone, charger henpon, mouse pad...
kejap ag dah smpai kelas tgk charger laptop lak yg x de... mmg sungguh sengal..
dah la leptop ni gedix..kalo x de charger x leh nak operasi.. bateri low cap ayam..

ok la..pasrah je kan.. nak patah balik jauh lak...
terpaksa dduk kat library UTHM yg sgt besar ni.. di bili mencari maklumat yg tersangat sejuk sehingga membuatkan jari kakiku ini beku...hohohohohohoho

xdela bosan sgt sbb ade la kawan2 yg sudi temankan..hahah tok peng dan yani..

Thursday, September 8, 2011

hindi song i like

walaupun zaman kegemilangan bollywood dah semakin pudar...namun lagu2 hindustan masih ttp terpahat dihatiku ini...

kalau majoriti kawan2 ku sibuk nyanyi lagu korea...(sarang he sana sarang he sini)..saya pulak diam2 duk kat bilik nyanyi lagu hindustan hehehehehehehe

ari ni nak share satu lagu yg romantik dri cerita akele hum akele tum lakonan amir khan n manisha koraila tajuk lagu raja ko rani se pyar hogaya siap dgn english subtitle..
kenapa x de subtitle melayu? sbb saya lum cipta lg.. tp okla kan ade english subs... jum layanzzzz

raaja ko raani se pyaar ho gayaa
The king fell in love with the queen;

pahali nazar mein pahala pyaar ho gaya
from the very first glance sprang his very first love.

dil jigar donon ghaayal huye
The hearts of both were wounded

tir-e-nazar dil ke paar ho gaya
by an arrowed glance that breached the hearts' walls.


raaja ko raani se pyaar ho gayaa...
The king fell in love with the queen...

raahon se raahein baahon se baahein milke bhi milti nahin
Yet in finding the path, in discovering an embrace, neither their path nor their embrace is assured.

hota hai aksar armaan ki kaliyaan
This often happens; the buds of desire,

khilke bhi khilti nahin
blossoming, do not flower.

phir bhi na jaane kyon nahin maane...
Even so, who knows why it did not obey...

diwaana dil beqaraar ho gaya
the mad heart grew uncontrollably restless.

raaja ko raani se pyaar ho gaya...
The king fell in love with the queen;

raani ko dekho nazarein mili
to Look at the queen; meeting her gaze,

aankhein churaane lagi
she hid her eyes (for shame).

karti bhi kya voh sar ko jhukaake
What else could she do; bowing her head,

kangana ghumaane lagi
her bangles began to twirl.

raaja ne aisa jaaduu chalaaya...
Such was the spell that the king cast...

na karte karte ikaraar ho gaya
even as she demurred, she consented.


Wednesday, September 7, 2011

gadis dan bunga

semenjak dua menjak ni semakin suka lak pakai sepit bunga...
terasa diri ini mcm ana lulu plak.... hahahahahahahah
sampai kat kelas ade yg tegor sok ko nak pakai bunga warna ape pulak..hahahahaha































ade mcm ana lulu ker???
ni smua mak saya yg beli ..dia nak anaknye cantik....luv u la mom..
nnti saya nak beli lg bunga bebyak biar ceria hidup ini ~ayat copy paste dri ana lulu..

yg penting hepi... x gitu..kelasss ko jah

berblogging bersama kawan2 INBIZ

wohooo.. arini kat kelas kitaorg smua buka blog..
lecturer plak suruh kami pg bilik bilik internet seach pasal blog..
hmmmm kami disuruh buat blog berkaitan dgn bisnes... hmm ape erk bisness yg best..
perfume?
MAKEUP?
BAJU?
TUDUNG?
tgh pikir2 lg ni......
mmg seronok la kelas kat library kalo mcm ni.... heheheheheheheheh

Tuesday, September 6, 2011

me and Mr F~love is getting good




















i hope that this relationship will last for a life time....
~me n Mr F~














this pic is taken when he come to my house beraya

Friday, September 2, 2011

makeup kit yang tersangat la i loikeeeee


perempuan mmg x leh dipisahkan dengan makeup..
maknye time2 hari raya macam ni... mestilah kita nak cantik2 utk hari raya kan?
mmg kelassss ko jah..

kat sini saya nak share 2 produk maybeline yg mmg telah membuatkan muka saya berseri2 di aidilfitri..smpai pak mat tempe tgk pon leh terbabas..hakhakhakhak
















haaa.. ni la dia cik kiah... produk yg saya ckp tu..
maybeline hypersharp liner dan maybeline BB cream clear smooth..
harga mmg berpatutan.. (habis duit elaun) x la mahal..tp utk student yg mcm saya ni..telan air liur dulu la... tp x pe...yg penting berbaloi..

bb cream ni walaupon kecik..tp power gak.. pakai sket je, titik kat dahi, pipi n dagu..pastu ratakan..
pastu pakai la bedak mcm biasa..kesan dri pakai BB cream ni dia ttup smua cela, melembabkan kulit , maratakan tona kulit n wat solekan tahan lama. nmpak natural je. x de la nmpak cm tepung gomak muka tu..heeeee

lagi hypersharp liner plak.. mmg 5 star la saya bg.. x comot n senang nak pakai... tahan lama .
mcm saya ni suka pkai eyeliner mcm arab sket.. so mmg senang la nak bentuk..

dua2 produk ni mmg very te best... terbaeeeeekkk















ni la muka saya menggunakan dua produk ni.. x de edit2 ok..


selamat hari raya~~~<3

Sunday, August 21, 2011

x sabar nak balik rayaaaaaaaa

hari ni dah 21 ari kita puasa... wahhhh kira lg 9 ari nak raya la kan.. eyahoooooo
mak saya ckp dia dah beli 2 pasang baju raya utk saya... i love u la mom..haha
kepala otak dah terbayang2 umah dah... projek akhir depan mata pon mcm dah x nmpak je
walaupon lokasi saya bera da sekarang ni x de la jauh sgt dri rumah...(jb dgn bp bukn jauh sgt pon)
tapi kerinduan terhadap kedua ibu bapa amat membuak2...

raya kali ni saya nekad x maw mak saya masak... biar anak dara dia ni yg masak... hehehe
mampu??? mestilah mampu.... bila lg maw tunjuk skill memasak..
kat internet sepah2 resepi masakan...(opppssss kantoi plak)

ari ni saya amat berharap Mr F dtg umah sekali dgn family dia...
malu pulak tetiba (ehhhh ngada2)
ye la...kang x pasal2 jadi adengan merisik pulak... hahahaha berangan lebih
berdebar ni... ye la first time nak jumpakan family dia dgn family saya... sapa yg x berdebar?
hope everything will go fine~lebiu laaa

to all kawan2 yg tahu di mana lokasi rumah saya..jemput2lah dtg umah ye... insyallah akan diberi layanan yang terbaeeeeekk..

selamat menyempurnakan ibadah puasa...n selamat berhari raya <3...<3



Sunday, August 14, 2011

perlunya ilmu memasak utk perempuan

ello2....
hehehehheeh~mood sgt bahagia..bagai di awang awangan...
kenapala dgn mizz hermosa ni????

hujung minggu lepas (sabtu dn ahad) saya telah berkunjung ke rumah keluarga Mr F
kira jumpa bakal mertua la ni (ecehhh...gedik plak tetiba)..insyaallah kalo diizinkan
hehe...
nak dipendekkan cerita... sepanjang saya di sana saya happy je... mak ayah dia pon bari layanan baik..
rumah dia meriah... dgn adik beradik dia n anak2 sedara yg kiut2.. x ketinggalan juga kucing2 yg lucu gelagatnya..
masa tengah hari tu.. saya pon tolong lah mak dia kat dapur... siang2 sayur sbb mak dia nak masak utk berbuka.. dah siap2 siang, tolong pula mak dia masak kari..
tiba -tiba mak dia ckp" liza ko tolong masak sayur kangkung ni... masak apa sedap/"
saya pun ckp" masak goreng belacan je la yg sedap makcik"
"ko masak la liza , makcik kalo masak kangkung goreng belacab asik x jadi je"
wahhh...sentap seketika.. bukan saya x tahu masak.. cuma segan la bukan dapur rumah sendiri. Takkan saya nak tolak pulak kan? so saya pon amik bahan2.. saya pon masak... hehe
dalam hati ni berdebar jugak takut kalau x sedap, mak dia kutuk pulak... saya baca bismillah, selawat 3 kali pastu teruskan memasak..

tiba waktu berbuka.. (hati semakin berdebar)
saya tgk je mak dia makan lauk saya masak... pastu mak dia ckp "pandai ko masak ni za.. ckup rasanya.. cuma kalau warna dia merah sikit mesti nmpak menarik"
saya pun tarik nafas lega.... saya pun try la masakan saya tu... ok la sedap... sampai licin kami semua makan.. yg makan bayak sapa lg kalo bukan Mr F tu.. senyum lebar je dia tgk saya... hehehehe sempat bisik kat saya "pandainya ayang masak.. ni yang bertambah sayang ni... eceeeeehhhhh malu2 mioooow pulak saya"

secara keseluruhan mmg best sbb kami semua mcm dah rapat... mak dia kalau berbual dgn sayya mmg rancak... mcm2 yg kami bual terutamanya pasal masakan dan makanan .. selamat saya ni selalu amik tahu pasal masakan dgn mak saya....~.thanks mom sbb ajar akak ija memasak

pendek kata... sebagai org perempuan kita mmg x leh lari dgn masak memasak ni... terutamnya bila bertandang ke rumah bakal mertua.. kena la ringan tulang memasak di dapur.. kalau x masak pun tlg la siang ape2 yang patut.. yang penting kena rajin..... hehehehe tips penting ni.

Sunday, August 7, 2011

bunga2 dihati ini.....















oh hati...
dahulu pernah kubercinta namun putus ditengah jalan..
ternyata cinta itu tidak seperti yang ku inginkan..
lalu hati ini terus sepi...sunyi tanpa cinta..
kubiarkan ia terkunci...

namun kini...
perasaan itu berbunga kembali..
hati ini berdegup laju setiap kali bertentang mata
dan mendengar suara..

bersamanya aku gembira..
bersamanya aku sentiasa tersenyum...
bersamanya aku bahagia...

dalam hati ini penuh persoalan... namun dia selalu menenagkan hati ini...
dengan kasih sayang darinya...aku bertambah semangat..

mesti kita baru bersama kuinginkan kasih ini kekal selamanya
aishiteru...
te amor...
hayatee ana...

(p/s: ntah kenapa tetiba jiwang karat ni... kelasssss gitu)
-miss hermosa y mr F-

Friday, August 5, 2011

baju raya hai..... ape tema taun ni yer??



hari ni masuk hari ke 6 kita berpuasa...
salam ramadhan kepada smua muslim..
bila menjelng bulan puasa ni... rata2 kita dah mula terpikir tentang persiapan hari raya
walaupun baru nak masuk seminggu tp kepala dah mula memikir..
yang paling pening mestilah kaum hawa kan?


ape tema baju raya tahun ni?
nak warna ape?
(pink. purple, merah, kuning?????)
baju jenis ape?
rambut fesyen ape?
perfume baru..
kasut baru..
handbeg baru...

semua baru la senang cerita....
pening2....

duit elaun x masuk ag ..tp kepala otak dah sibuk memikir baju raya.. alahaiiiii
sibuk pkir baju raya tapi assignment melambak ni ape cerita??? hahahahaha
ok2... yela... kita wat satu2 ok...
siapkan assignment dulu
pastu elaun masuk kita cari baju raya..
kalo x jumpa maknanya raya ni pkai kain baik dgn t'shirt je... haa kelassss ko bedah!

ape2pun selamat menyempurnakan ibadah berpuasa... perbanyakkan amalan ibadah...
-salam ramadahan-
-cik ija-


Thursday, August 4, 2011

kesibukan melampau

waduh2... udah lama x 'mengeblog'....
hampir sebulan jugak la...
INSEP mmg mencabar minda...
bukan mudah utk wat bisness proposal yg betul2 boleh pakai
sblm tu masa belajar just basic je..
ni mcm2 kena amik tahu..
SWOT analysis mmg sgt menguji minda..
tp xpe.. maybe after this program i will get something in return

i will still do my best in this program that i choose....
semangat diri masih membara utk mencapai impian..
thanks to my family yg x jemu2 beri semangat n also to Mr F yg slalu ade

i dont care about what others say about me... me n my family know the real me..
lagi bnyak mereka mengata lagi saya bersemangat nak buktikan kepada mereka yg saya bukan lepasan ijazah yg x berkualiti..

yeaaaahhhhhh

Saturday, July 16, 2011

semua ingin yang terbaik. tp adakah diri anda ckup baik???

semua manusia dibumi ini mempunyai impian utk memiliki pasangan hidup yg memenuhi kriteria yg mereka cari...
x kira la lelaki ataupun perempuan...
bila di list down tu kadang2 nmpak mcm its too good to be true..
pernah dgr x kata2" lelaki yang baik utk perempuan yang baik"
mula2 saya agak tidak setuju dgn kata2 ni.... kalau semua yang baik dpt pasangan yang baik.. mcm ne lak dgn orang yang kurang baik ni?

sesungguhnya allah itu maha adil...
cuba bayangkan kalau lelaki tu jenis alim, baik, beriman (semua yg baik2 la) tp berkahwin dgn perempuan yang agak sosial. agak2 lama ke jangka hayat perkahwinan tu.. mungkin mula2 boleh sabar.. tapi bila dah lama2 bergaduh juga....
cuba kamu semua memandang situasi ini disudut yang berlainan...

cuba lihat situasi ni pula.. seorang lelaki yang sosial berkahwin dgn perempuan yg sosial... mereka masing2 boleh memahami cara masing2 dan boleh menerima kisah silam masing2... bila ada apa2 masalah yang timbul mereka boleh berbincang dgn baik.... dan menerima apa jua yg berlaku.... sbb apa? sbb masih2 ada pengalaman melalui kisah hidup masing2.. dan mereka cuba yg terbaik agar kesilapan silam x berulang.
tapi sebaliknya berlaku kalau dua2 x nak berlembut dan masih lagi tersesat dgn cara hidup yg social.. tu parah juga..

kita nak pasangan yg baik.. tp adakah kita ckup baik?
nak yang beriman..tp kita sendiri amalan x ckup... renung2 kan lah...
muhasabah diri dahulu.. ubah diri sendri dulu baru boleh kita cari teman hidup yg baik.
kerana tiada siapa yang boleh ubah diri kita melainkan diri kita sendiri...

yang penting dalam rumah tangga tu persefahaman dan tolak ansur... tu yg akan bawa bahagia...

Thursday, July 14, 2011

kepokaian melanda

duit2...dimana kau duit???
ooohhhhh duitttttt.....

huhu... kenapalah aku mngeluh pasal duit ni?
ye la... elaun x masuk ag... selamat dut sewa dah bayar
bil broadbnd plak x bayar ag... adoilaaa
nak mengharapkan duit mak bapak... kesian pulak....

takpe...liza kamu kena bertahan.....

being 24... OMG



what? im 24 years old now? 10 julai lepas genap lah umur sy 24...

eleh.. bukan ape sgt pun normal la kan.. umur mmg akan bertambah..

ade ke umur org berkurang.. kalao ade mmg dah x lama la tu


is everything is different when i am 24?~~~duuuuh

maybe yes... maybe not...

in terms of keremajaan saya sedar saya semakin kurang remaja... hahaha

tp masih ade lg yg x caya that i am 24.. penah sekali tu og ingat saya baru pas spm...bahaha



but i am still me.. a fun n loving person... hidup ku penuh ceria serta warna warni kerana ada mereka yg menyayangi saya.. senyum itu perlu... ketawa pon sama... itulah say
maybe akan selamanya mcm ni...


dari segi kematangan... ade la kemajuan.. sbb saya mula berfikir jauh

saya nak capai visi dlm hidup..iaitu membuka bisnes sendri..

selain tu saya nak rasa ada kereta dan rumah.. kalau boleh nak hantar mak ayah pergi haji.

bila dah meningkat umur ni...masa yg ade semakin suntuk.. i have to work harder


kahwin??/ mmmm buat masa terdekat ni x terpikir lg,,, lagi pon kampung boy pun masih lg berusaha utk menjana pendapatan..

so kami sama2 tumpukan kat kerja.. insyaallah ada jodoh






p/s~ age is just a number.... yg penting ialah mcm mane kita nak mengisi hidup kita ni...

Monday, July 4, 2011

perhimpunan haram? x payah laaaaa

tgk kat tv semua iklan pasal perhimpunan haram. Kat berita td pun ada cerita pasal perhimpunan haram. dengar khabar ia akan berlaku 9hb julai ni.

ape kejadahnya nak wat perhimpunan haram ni? x payah laaaa... kalau niat nak sampaikan ketidakpuasan hati kat kerajaan pun bukan ini caranya. sampai siap2 bom buatan sendiri apeke hal. silap2 malaysia yang aman ni boleh jadi macam thailand.

bukan beri faedahnya pun ikut perhimpunan ni.. dah lah menyusahkan orang ramai sbb mengganggu jalan raya. yelah wat tengah2 jalan, pastu jalan kena tutup .x pasal2 jammed.. adoyaiii... silap2 dtg FRU dah kena lempar dgn gas pemedih mata.. merah mata ko!

saya bukan nak menyokong biru atau hijau.. cuma nak menyatakan perhimpuanan ni x perlu. sebab ia boleh mengganggu ketenteraman awam. kadang2 saya agak heran, kenapa mereka2 ni beriya2 sgt nak wat perhimpuanan haram? bila susah dgn kerajaan juga mereka mintak tolong. pinjaman belajar pun mintak dengan kerajaan gak.. tp last2 x reti nak bayar,.....teeetttttt

bagi saya x erlu nak terlalu obses dgn politik, biru ke hijau je kuning ke bukan itu yang akan menjamin hidup kita di akhirat. cuba la kita berdiri atas kaki sendiri.. berusaha utk memajukan diri dari jadi mcm lalang yang ditiup angin.. wassalam

p/s: dari join perhimpunan haram apakata korang wat besday party utk aku... hehehehe 10 hb ni bakal menjelma.. wink2...

Sunday, July 3, 2011

saya bukan sombong cuma selesa buat hal sendiri

sekarng ni sudah masuk bulan 7...
sudah setengah tahun saya memulakan hidup baru setelah kedukaan yang melanda tahun lalu...
setelah apa yang saya lalui.. buat saya sedar yang selama ini saya telah tersilap membuat pilihan
tapi x guna menyesal.. sebab ia telah mengajar saya bnyak benda didlam kehidupan.
mujurlah keluarga setia disisi diwaktu saya susah.. i love them so much

benarlah kata orang sejauh mana pun kita lari..kita tidak dapat lari selamanya.
saya dah lari dari mereka2 yang saya x mahu berdamping...
baru-baru ini saya dengar mereka sibuk bertanya mengenai saya...
kebetulan pula saya dah pergi jauh...dah no h/p pon saya tukar
x tahu lah kenapa mereka mencari saya...sedangkan dulu macam2 mereka kutuk dan hina saya

saya bukan sombong atau lupa diri... selama saya menghilangkan diri ni, saya banyak fokus kepada diri sendiri.
saya nak capai apa yg selama ni saya idamkan.. bukan hanyak keseronokkan didunia yang saya cari.
tapi bekalan untuk masa akan datang. kerana saya nak bals jasa ibu dan ayah yang bersusah payah demi saya.

saya x membenci mereka, sbb mereka pun darah daging sendiri..
saya x pernah berdendam...
cuma saya menjauhkan diri untuk kebaikan diri... kali ini saya lebih berhati2 agar tdak mudah percaya orang.
lambat laun kami akan tetap bersua muka.. dan kali ini saya tidak akan lari...
saya akan berdepan dengan senyuman...

p/s : sekali kita jatuh didepan orang.. mereka akan tetap ingin lihat kita jatuh... tp kali ini saya sudah siap sedia.

Friday, July 1, 2011

julai datang lagi

bulan itu dtang lagi...
no 7.... ramai ckp 7 tu no bertuah..yekot
bulan 7 jugala bulan kelahiranku

julai....
apa yang ada dengan julai??
gembira?
sedih??
yang pastinya umur saya akan meningkatlah...huuuuuuu
tapi tu semua tolak tepi coz age is just a number..

tapi usia juga menunjuhkan tempoh masa... ramai yang usia mcm saya ni dah beranak pinak..
tp itu bukan goal saya..
usia menunjukkan tempoh saya utk mencapai goal tu semakin singkat...
takpe ..saya ttp akan mencapai goal tu... kerana saya yakin boleh

oh julai..
diharapkan semuanya akan menjadi kegembiraan...
yeah... 7 is lucky...
walau apepun yg terjadi hari ini atau lusa... impian yg tertanam dalam jiwa ttp sama
~saya akan berjaya dapatkan apa yang saya nak...insyallah~

my beloved mom besday!!



HAPPY BESDAY TO U!! HAPPY BESDAY TO U!!!

Selamat Ulang Tahun yg ke -52 buat bonda tercinta ..dari jauh saya balik semata2 just want to be with my mom... terpisah sebulan drama lebih2 lak... hahahaha

My mom is a very great person.. boleh dikategorikan sebagai wonder women.. sbb smua dia pandai.. membesarkan kami adik beradik bukan mudah.. walaupun 2 org je tapi kami ni slalu wat hal..hahha

Ape ye aktiviti kami hari ni? mlm ni pergi karaoke with my mom.. berdua je pon ttp seronok...yahhhhooooooo

to my mom... akak ija love u so much more than anything in this world. sbb mak dah didik saya dgn baik sampai jadi ins
an yg berguna. insyaalah bila berjaya nnti akak ija xkan lupa jasa mak.. semoga allah bagi kita rezeki agar kita boleh hidup dgn lebih selesa dan senang... insyaallah... i love u mom... u rockkk!!!

tetiba je mlm tu my dad ikut skali karaoke... mmg best

Thursday, June 23, 2011

other people perception~ im a leader???

today one of the activity in interpersonal skill program is list out the positive traits of your friends in your group. We are given 4 pieces of paper and make it become 16 pieces. Then write group members name on each paper then list out the positive criteria of them..

As i write about my friends ...i was wondering what will be my verdict? what do other people is thinking about me after they know me for two days?? hurmmmmmmmm~~~~

this are the comment that i receive from my fellow group mates:
-friendly
-confident
-responsible
-good leader
-many ideas
-good girl
-high lever spirit
-helpful

its very good to hear all of this positive things from others right??? i am blushing right now...~hahahahahahaha.... thanks to all my group mates

from this activity now i know how people think about me. They say that i can lead. yes maybe but sometimes i am also afraid...thats really normal.. but most that i am fear of is other perception and also rejection. But they prove to me that i can be what i want to be..

This is me... i am an entertainer, full of ideas, spontaneous and can take any challenges. Yeah i must believe that i can... so i hope in future i can be get a job that suites me well.~thanks INSEP

Maharaja Lawak jadi fenomena....



hari ni kami ada final show untuk program interpersonal skill-INSEP. Best sebab semua buat yang terbaik. kami disuruh membuat sebuah persembahan , x kesah pun pasal ape janji all must be in english..

So rata2 kami buat sketsa, and antara tajuk yang common is pasalinterview. Group saya pon buat pasal interview. Sapa director?? tetttttt saya la... tp atas gabungan idea kawan2 yang lain akhirnya terhasillah satu karya seni..ewaaaaahhh

Best gak persembahan mereka.Tapi yang saya perhatikan , demam maharaja lawak melanda kami semua.. Mana xnya.. watak2 seperti MAEL LAMBUNG turut mewarnai persembahan merekan... ada juga nama rozie tiger disebut2.... hahahahahah. Bagi group saya, ada gak watak gangster "hafiz Dragon" ..hahaha x tahu lah dri mana dtg nama tu.. mungkin pengaruh KL gangster kot.

Biarpun kumpualan kami x menang. Tapi saya rasa bangga sebab kami dah buat yg terbaik. Dan semua orang bersusah payah menghafal dialog dlm bahasa inggeris. Itu kira satu kemajuan gak la.. sebab kita ni jrang nak menggunakan bahasa ingger
is dalam komunikasi. tapi kami ttp pulang dgn sebiji hamper sbb kami menang dalam acara tower building... yeahhhhhhh(tepuk2)




Selain itu..kumpulan faveret saya SEPAH pun semakin menjadi ikutan. Trademark diorg sampai terikut2 jadinya. Kat facebook pun berlambak tagline diorg dlm gelanggang yang jadi ikutan. antara yang slalu saya guna haaaaaaaa~semput lagi...hahahahaha Kala nak tahu masa tu dirang tiru ala2 rancangan semanis kurma. tapi diubah kepada manisnya kurma ini.. Baru tadi saya tgk rancangan semanis kurma.Automatik terbayang muka uztazah bahyah tu jadi muka jep sepah... mmg loooool.... betapa watak diorg tu mmg berkesan.... hahahahaha



Agak2 maharaja lawak final esok sapa menang eh??? semua peserta hebat2 belaka. Peace yawwwww


Tuesday, June 21, 2011

Bersemangat!!! Bermotivasi!!!!

Setelah dua hari program Interpersonal skill bersama En. Zainuddin Ali seorang penceramah yang bagus. Dia peramah dan agak funny... tahu je cara2 nak attract audience.

Dari program tersebut baru saya sedar selama ni saya x cukup bermotivasi... x tahu hala tujuan dan x tentu apa misi dan visi. Mungkin selama ni saya selalu patah semangat.
Apa yang penting adalah minda. Minda mempengaruhi hidup kita. Kalau kita ber pikiran negatif .. negatif la hidup kita. begitulah sebaliknya.

Selain itu, selama ini saya bnyak melakukan kesilapan. Dosa kepada ibu bapa dan org sekeliling. Terlebih dahulu saya kena dekatkan diri dgn tuhan agar tuhan membantu memberi petunjuk. Tapi jangan hanya berdoa, usaha juga adalah perlu.

SAYA BUKAN GAGAL... CUMA SAYA BELUM BERJAYA~itulah kata2 yang perlu kita katakan setiap kali kita gagal melakukan sesuatu.

antara perkataan2 yang x patut kita guna dalam kehidupan harian/ atau ketika sedang ditemuduga:
1.DONT
2.TRY
3.BUT
4. APA2 YANG MENGGMBARKAN FUTURE CTH MAYBE, KALAU...
kenapa? sbb semua perkataan2 diatas memberi aura negatif dlm diri... so singkirkan dri kamus hidup anda.

banyak juga tips2 berguna berkaitan temuduga dan komunikasi yg disampaikan.... ceramah tu mmg best!!!!



Thursday, June 16, 2011

godaan sang lelaki bergelar suami org

baru2 ni.. ade kawan saya luahkan perasaan. Saya sebagai rakan yang suka mendengar ni tanya la apa masalah dia. Dia cerita yang dia ni diganggu oleh suami orang. Saya tanyalah gangguan macam mana kat dia, dia bagtaw yang si suami org ni ganggudia. Ajak dating la, pastu sampai nak buat benda bukan2 (u know what i mean)

Kawan saya ni orangnya mmg peramah dan ramai kawan. Tapi dia masih waras utk menjaga pergaulan. Takdalah sampai nak menagih cinta dari lelaki bergelar suami orang. I know her for long time ..so she's not that type of person.

kejadian yang menimpa kawan saya ni wat saya berfikir. Kenapa suami2 orang ni mencari cinta diluar? berdasarkan cerita kawan saya tu ade la beberapa alasan dari kaum lelaki ni.
Antaranya:
1. Layanan isteri yang kurang (suami x puas dari segi seksual)
2. Berjauhan dari isteri kerana bekerja/ outstation
3. Kedinginan dalam rumah tangga. (chemistry dah kurang..bla..bla..bla)

ni la antara 3 sbb utama. Si suami org ni tanpa segan silu bercerita mengenai apa yg dalam kelambu.. bukan itu sepatutnya rahsia ke?
Tersentap jap la dgr pengakuan lelaki yg mcm ni. Maknanya saya yang belum kawin ni kena la bersiap sedia supaya pandai jaga suami agar x jadi mcm situasi diatas. Susah gak jadi isteri ni kan? mana nak mengurus rumah tangga (makan minum), nak uruskan anak lagi... nak bg layanan kaw2 kat suami.... memang isteri ni boleh di gelarkan multitasker...

Sebab tu la saya agak seram nak berkahwin... tapi sy sedar satu haru nnti mesti akan kahwin gak kan? harap2 la x terjadi mcm tu..

p/S: sweet sgt tgk pasangan2 orang lama yang kekal bahagia smpai anak cucu... contohnye my mom and dad..smpai skrg still sweet....

save Lisa Surihani from Yusry??? loool

http://www.facebook.com/SaveLisa

secara x sengaja.. tengah dok godeh2 FB.. terpandang satu page ni.. yang diberi nama
"SAVE LISA SURIHANI FROM YUSRY"
nak tergelak besar pon ade ni. Apa motif la si admin wat page ni. setakat ni dah 141 org yang like.
Ternyata rakyat malaysia ni prihatin gak dgn lisa surihani yg sgt sweet tu.. hhahahahahaha

bila baca komen2 mereka ada gak yang terover2 sampai menjatuhkan nama yusry. Banyak yang kata si yusry ni gay, x mampu bg zuriat dan mcm2 lg.. tp itukan hak mereka kalau mereka nak berkawan ke bercinta ke. Zaman skrg ni mcm2 ubat yang boleh untuk menolong masalah berkaitan kesuburan ni.

Tak tahu la tujuan page ni hanya sebagai gurauan atau dengan niat nak menjatuhkan... tepuk dada tanya selera. Jangan la suka mengaibkan orang lain...


Wednesday, June 15, 2011

Pengasas majalah playboy ditinggalkan tunang??? lol

(pasangan Hugh Hefner dan Crystal Harris ketika sedang hangat bercinta..dah mcm atuk dgn cucu je aku tgk)


Hugh Hefner pengasas majalah playboy yang berumur 85 tahun (bak kata org kita rumah kata pergi kubur kata mari) dikatakan telah putus tunang dgn Crystal Harris, 25tahun.

Selidik punya selidik, rupanya si crystal ni dah ade boyfreind. Secara senyap2 dia bercinta dgn Jordan Mcgraw, anak kepada pakar doktor pychology, Dr Phil.

Sian la kau ye pakcik.. dah tua tu wat la cara tua .. nak berangan berbinikan org muda.
Perempuan tu cuma nakkan duit ko je... baik dduk rumah bercucuk tanam ade gak Faedahnye ..loooool

Monday, June 13, 2011

tujhe dekha toye jaana sanam...

me n mr F

minggu lepas kami jumpa... dah dua bulan x jumpa dia.
ntah kenapa masing2 mcm malu2 je..
bila dia tgk saya...saya rasa mcm pipi ni merah je (poyo je kan)
bila dah lama berjauhan ni rasa rindu tu x terkata..
tu yg bula jumpa masing sunyum2 simpul..hahahahahah

seronok juga dapat jumpa dia.. kami jalan2 kat bandaraya jb..
cuma terkilan nak tgk wayang x dpt sbb ramai sgt...
baru nak tgk KL Gangster..huuuuu

masa saya nak balik BP... tetiba je dia nyanyi kat telinga saya...
tujhe dekha toye jaana sanam~~~~~~
ntah apehal tetiba dia nyanyi lagu tu...
saya rasa mcm nak jatuh je jantung...hehehehehehe
masa saya naik bas dia tgk je.... mcm sy nak pg jauh je
padahal bo je...awwww so sweet.....

me n mr F.... sayang dia

Tuesday, June 7, 2011

dilarang merokok di Melaka?

Mulai 15 jun ni, Melaka akan menjadi negeri yg pertama smoke-free di Malaysia.
Mmg bagus la langkah kementrian kesihatan ni, bkn senang nak membuat perubahan besar mcm ni.
Sesiapa yg ditangkap merokok boleh didenda sebanyak rm300..(bnyak gak tu). Apapun saya sokong langkah kerajaan ni. bukan apa ni semua demi menjayakan kempen bahaya merokok.

Bukan bg apa faedah pon merokok ni, membazir je. Agak2 la dapat ke undang2 baru ni di apply di negeri2 lain?. Kita tgk je la mcm ne penerimaan rakyat Melaka. Sejauh mana keberkesanan undang2 baru ni. Agak2 kalau diorg nak merokok pasni kenalah sorok2 kat rumah tul x??? dah mcm darurat plak. hahahahahaha

to all smokers out there... berhenti je la merokok

Sunday, June 5, 2011

sulah sampai....owh batu pahat

eyahoooo... guling2,,,
saya sulah smpai ke batu pahat dgn selamatnye
biarpun terpaksa menaiki 2 bas dari rumah...
alhamdulilah..terima kasih kpd kedia ibu bapa yg sanggup bersusah, kena hujan kerana menemani saya
kesian pulak tgk mereka...kena susah2 naik turun bas..
itulah yg membakar semangat saya untuk terus berjaya.... i do this for u...

batu pahat ...sama seperti dulu...bnyak kenangan disini
biarpun ramai kawan2 yg sudah tiada disini... tp masih ade lg 2 org kawan yg mmg sekepala
semoga apa yg saya buat ni adalah yg terbaik..
semuanya demi mencapai cita2 dan membanggakan org tua...

saya pasti ada yang merindui saya di JB..terutama Mr F.. i miss u too... sabar ye...hehehehehe





Friday, May 27, 2011

Posto!!!! Posto!!!

hari ni saya mendapat kunjungan dari pos laju...
rupa2nya surat penerimaan INSEP dah sampai.... eyahooooooo
apa tu INSEP?
INSEP adalah progam peningkatan kemahiran industri untuk siswazah
dan saya mengikuti diploma eksekutif pengurusan perniagaan dan keusahawanan di UTHM

INSEP ini adalah salah satu langkah kerjaan untuk membantu graduan yang masih belum ada pekerjaan..dengan menawarkan perbagai kursus bagi meningkatkan kemahiran. slain tu siswazah juga dapat menimba pengalaman bila praktikal di syarikat2 terpilih.

7 bulan bukan lama sangat...lagipon dah memang rindu sgt kat batu pahat.... apa yang bestnya kat batu pahat??? sebab dia tenang...dan kos hidup kat sana pon murah.

harap2 dgn mengikuti program insep ni dapat la bantu saya dapat kerja dimasa hadapan. banyak lagi benda yang saya nak capai tp masih belum capai lg.

kahwin??? tu nantilah dulu..walaupon ramai kawan2 sebaya dah kawin dan beranak pinak...dulik apa yang penting kena kejar masa hadapan..

so mulai 6hb jun ni... saya akan berada di parit raja. x sabar nak kesana. walaupun hati ni berat juga nak tinggalkan mak dan ayah. tp ini demi masa depan.

semoga ini adalah permulaan kepada sesuatu yang baik..insyaallah

Thursday, May 26, 2011

nurkilanku: aku kan terus melangkah

kadang kala sejauh manapun kita lari..
kita ttp x dapat lari dari kenangan silam..

sekuat manapun kita berdiri atas kaki sendiri kadang-kala jatuh jua
walau macam manapun kita usaha untuk mencapai sesuatu... kadang2 tewas jua

begitulah hidup.. x sema yang kita nak kita akan dapat
tapi itulah yang membuat hidup ini bertambah indah
semakin kita merasai kesedihan semakin hampir kita dgn kebahagiaan...

kadang2 dlm hati kecilku.. tertanya2 dimanakah dia sekarang
apa dia jua sedang memikirkanku?
apa dia baik2 saja disana?
benar kata orang... alangkan tempat jatuh lagi dikenang... inikan pula tempat kita pernah berkasih sayang
walau apa yg pernah dia lakukan terhadapku.. jauh disudut hati masih teringatkannya
namun takdir kita telah ditentukan... dan segalanya hanya kenangan... yang amat payah dibuang

dan kini aku sedang mencipta kenangan baru..
semoga kali ini ia akan menjadi milikku...
kuharap.... dan berharap....

yang pasti.. ku akan ttp terus melangkah.... dn terus melangkah

Monday, May 23, 2011

putih ke ko??? kelasssss

wohoooooo.... seronok mcm nak lompat2 dapat berblogging ari ni.. bukan ape .. broadbnd ni lmbat gila sejjak dua menjak ni.... huhu

ape cerr kali ni?? meh saya nak ceciter kisah org nak putih..

ramai wanita skrg ni berlumba2 nak cantik.. nak putih.. kat pasaran pon bnyak gak produk nak memutihkan kulit... nak brapa tona lebih cerah? semua ada kiah pilih je..
hari ni kat kedai tmpat saya bekerja berlaku adengan diolog seperti berikut:
cik kiah (bkn nama sebenar): dik produk*** ade x?
saya: ada kak...
cik kiah: dia punya toner ada?? akak nak pembersih, toner dgn krim mlm dia
saya; ok.. (saya pon amik la barang2 yg dimaksudkan lalu masukkan dlm plastik)
cik kiah: x leh kurang ke dik.. akak pergi kat kedai sana dia bagi less smua barang
saya: ni dah habis less la kak
cik kiah: kalau kedai sana ok sket... pakai produk ni bagus dik..cepat je putih.. dah cuba produk lain x jalan..adik pon pakaila...
saya; xpe kak saya dah biasa pkai produk lain

dalam hati saya:~ kalau nak murah2 ko pergi la kedai tu.. sibuk dtg kedai aku kenapa...
~ape?? putih sgt ke ko kiah oi??? muka je putih tp tgk tgn, badan hitam gak...

buat pengetahuan korang produk yg dimaksudkan tu mmg ramai org beli. tapi seram gila tgk hasilnya... mana taknye..putih mmg putih tp kulut jadi mcm merah2. dah cm udang kena bakar. lain gila warna dgn kulit badan
harga dia mmg murah... tp ada kandungan hidroquinone.. yg mmg dah sah2 boleh menyebabkan kulit terbakar. sebab dia melunturkan warna kulit.
alang2 nak lunturkan warna kulit napa x pakai klorox je kiah??? cepat sket..

kadang2 saya tegur gak customer tapi diorg ni bolayan je.. nak produk yg hasilnye cepat. ye mmg cepat tp nnti kena barah x taw la...
bagi saya.. x payah la nak putih2 sangat..cukuplah pakai produk yg wat kulit kita bersih dan sihat. putih pon x gna kalau dah mcm terbakar warna kulit tu..

p/s alahai perempuan berlumba jadi cantik tapi abaikan benda yg paling penting iaitu kesihatan... kalau x shat mana nak dtgnya cantik??? lu pikirla sendiri


Thursday, May 19, 2011

SENTAPPP la... adoilaaaaaa

kenapa saya sentap???
mana x sentapnye kiah oi!!!! kalau baca surat khabar ade je berita yg wat sentap...

x silap paper ari rabu(harian metro) ada berita pasal isteri kemaruk cinta lelaki iran...
kahwin dah 10 tahun, mulanya isteri yang baik. tapi bila dah berkenalan dgn lelaki iran terus kemaruk angau sampai mintak cerai kat laki dia..
kesian sang suami... apa lelaki melayu kurang ke kualitinya??

saya cuba la tanya2 mereka2 yg lebih berpengalaman...ternyata lelaki foreigner (x kisah la iran ke arab ke turki ke) mempunya kemampuan yg dasyat di ranjang...(ooooopppssss)
begitukah??? agaknya sbb tu la si isteri yg curang ni mabuk asmara sampai x nak pisah dgn lelaki iran tu...

ada gak yang bagitau kat saya yang lelaki dari negara asing ni pandai ayat... romantik la kononnye... ala kalau ditranslate ke bahasa melayu ape diorg ckp tu sama je cuma dgr je sedap sbb bahasa lain... ape laaaaa

nak nasihat sket ni~wahai isteri..kamu tahu ke apa hukumnya menipu suami.. bukan setakat menipu ni. tapi dah memalukan serta curang kepada suami. bertambah2 dosanya. kalau keseronokkan dunia yang diidamkan semua itu sementara. ingatlah mereka bukan org kita...lambat laun mereka akan tinggalkan negara kita dan balik ke negara asal mereka..
so tinggallah ko sorang2 jenab oii... time tu nak nangis air mata darah pon x guna.

jangan lah sampai jadi yang dikejar x dapat ..dikendong berciciran..kejar cinta lelaki iran sampai sanggup ketepikan mahligai yg dibina bersama... dulu ko gak yg kemaruk nak sgt kawen dgn laki ko... ni dah jumpa jantan hidung mancung terus lupa yg ko tu pon jawa gak.( emosi plak tetiba..hahahahah)

kepada isteri2 diluar sana... bukan susah untuk kita nak masuk syurga~bila kita jadi isteri yang taat kepada suami ...taat kepada allah serta menjaga keluarga dgn baik...syurga menanti kita disana kelak...amin...




Tuesday, May 17, 2011

remaja zaman sekrang~mcm2 ada

hari ni post saya berbau agak menyindir sedikit
so sapa yang terasa harap maklum
cuma menegur saja

bebudak remaja zaman sekarang ni mmg advance...mana x advancenye:

1. baru sekolah dah pakai hp mahal (iphone dll yg boleh mms, 3g n internat). padahal aku masa skolah dulu... xdenya nak bawak hp... hp pon x de...masa saya tgkatan 6 baru la merasa hp... tu pon seconghand punye
2. rata2 smua dah ada fb (laman sosial) ...budak sekolah rendah pon ade.
3.sudah pandai melawa..dressing mengalahkan orang dewasa.. yg gurl siap bermakeup seinci n kaler rambut lagi... yang boy plak baju2 nak ala2 k-pop.. mahal2 plak tu (ori ke x ori???)
4. dari segi ilmu pon advance..... biasalah kat internet mcm2 info pon ade. tapi jangan sampai tersilap info udahla.

tu antara yang saya lihat.... kira ok la lagi sbb mengikuti peredaran zamanlah katakan
ade gak yang x ok... xlain x bukan dari segi masalah sosialnye.... meh saya cecita

1. mereka ni sudah pandai bercintan-cintun.... maybe benda ni biasa sbb masa zaman saya sekolah dulu pon dah bnyak. tapi ni kes bercintun sampai mengalahkan kita yang dewasa ni.
contohnye.. dalam fb siap post pic berpeluk sakan... berlaga pipi.. siap tulis IN RELATIONSHIP WITH ..... ade gak yang MARRIED TO..apakah???
(dik oi..korang tu skolah lagi...setakat baru cinta monyet dah married2 x kemana nye.... nnti bukan dgn dia yg ko kawen pon)

2. mereka ni suka wat eksperimen.. eksperimen ape??? eksperimen hubungan seks la...
baru2 ni kat sekolah berdekatan kawasan saya tggal... ade kes pelajar wat video seks... amboi dah pandai wat dokumentari dah budak2 ni... dia ni mmg suka mencuba...mencuba benda baru la... sampai bertukar2 pasangan. ish... saya masa sekolah pikir nak balik ...pastu tgk tv je.

3. gangster... haaaa yang ni toksah cakaplah. siap ada backup 3 line, 4 line ...12line. sampai cikgu pon boleh ditumbuknye. ape nak jadi la bebudak ni

4. melawan.. ni kira mcm gangster la gak... cikgu tegur sepatah pelajar pula yang maki hamun berjela2. agaknya diorg ni dah hilang rasa hormat pada guru.

ckup lah yang ni saya senaraikan... mengucap panjang bila tgk perangai budak2 zaman sekarang ni...

pesanan mizz hermosa: kepada adik2 yang bersekolah... belajarlah rajin2..penuhi zaman persekolahan dengan pencapaian akademik dan sukan yang boleh dibanggakan.. hiasi dgn kenangan manis bersama rakan2 dan guru.. jangan biarkan diri kalian dibelenggu oleh masa silam zaman persekolahan yang hitam yang hanya mmbuat anda menyesal.



Sunday, May 15, 2011

dia semakin jauh...jauh......


cinta...
tegarkan hatiku....
huhuhuhu

sampai bilakah aku harus menanti...
sampai bilakah aku harus menangis
sampai bilakah aku harus menanti dirimu
sampai bilakah cinta kita begini...

aku inginkan dirimu...
datang dan temui aku
kan ku...katakan padamu
aku sangat mencintai dirimu...


ku tetap menunggu......

Saturday, May 14, 2011

kalau mcm ni... i rela bermadu u.... awwwww


SALLEH YAAKOB BERI HANTARAN SEBUAH RUMAH KEPADA BAKAL ISTERI NO 4

begitulah..tajuk berita yang terpampang kat metro ahad ari ni...
amboi ... kaya sungguh S.Y bagi bakal isteri sebuah rumah...
kalau macam ni aku pon nak bermadu... (tapi S.Y da
h cukup kouta la plak)...hahahahaha
isterinya muda.... sama baya dgn aku..org johor lagi...
senyum je S.Y dapat isteri muda.... alololololO
(ni la wajah bakal isteri beliau, emi...tgk senyum je nak dapat rumah)

benda ni patut jadi tauladan kat semua lelaki,...
kalau berhasrat nak tambah cawangan kena la tgk akaun bank tu..
cukup ke duit nak isi perut anak orang...
makan minum pakai semua kena tanggung
bukan kerana nafsu semata....
yang penting kena tahu jaga hati isteri2...serta keluarga pihak isteri...
kena adil .. jgn berat sebelah..

kalau agak2 x mampu nak buat jadual shift bermalam di rumah isteri toksah la nak menggatal kawin lagi satu.... buat huru hara je jadinya...

to S.Y..selamat berbahagia hendaknyaa.....



Friday, May 13, 2011

This is me....

(gambar diambil oleh encik wasabe kun)

being me...
funny...
outspoken
sometime shy (hahahahaha poyo)
likes to smile
overall im nice to be with

but
she is sensitive
her heart is cold

coz..
all she want is true love
to cover up the emptiness inside her heart
all she wants is to be happy with people she loves




Thursday, May 12, 2011

just stab my heart plzzzz

oh love...
plz stab my heart and let me die instead of you playing with it
coz i dont have the strength anymore..
how long must you keep me onhold...
dont u know that i want u now...

if i know that u may hurt me this way...
i should have let u go....
i should have turn away when u hold me...

u say u love me...
is it true???
coz u never there for me
its not about the money
no....
all i want is u

how long must i wait???



Monday, May 9, 2011

Steven Tyler suka cilok baju anaknya?? haha

Steven Tyler Suka Pakai Baju Liv Tyler

(diambil dari www.murai.com.my)

Bunyinya macam tak masuk akal. Tapi, hakikatnya, begitulah. Rocker Steven Tyler yang juga vokalis Aerosmith dan merangkap juri pengkritik American Idol 10 ini memang gemar memakai baju-baju anak perempuannya, Liv Tyler.

Perkara ini telah dinyatakan sendiri oleh Liv Tyler yang juga bintang Lord Of The Rings ini.

Katanya, ayahnya, Steven Tyler suka mencuri baju-baju yang ada di dalam almarinya. Malah, apa saja Liv yang disukainya itu, dia akan terus memakainya dengan sewenang-wenangnya.

aku sarankan kat liv pasni kat dalam almari tu letak je lingerie, g-string, pantyhose... jadi bapak dia gerenti x amik... yang baju2 semua tu pos laju ke aku kan senang...leh aku tolong jagakan...hahahaaha

xsangka rupanye bapak dgn anak pompuan pun leh kongsi baju..selalu mak dgn anak je... tp kadang2 aku cilok gak baju bapak aku... sbb bapak aku ni ade stail..hehehehe

Sunday, May 8, 2011

mom!!! i love u...te amor me mama


selamat hari ibu kepada semua kaum ibu di dunia...
bagi mereka yang bakal menjadi ibu, yg pertama kali m
enjadi ibu..ataupun ibu kepada anak2 yg ramai.... i manapun kamu berada... i love u

bukan mudah untuk menjadi ibu...
menjaga, mengasuh, mendidik, memahami, dan macam2 lagi...
aku amat mengagumi kaum ibu.... mana taknye masa mengandung je dah melalui macam2 dugaan...
bila melahirkan sakitnya hanya tuhan yang tahu.... namun hati ibu terasa lega bila anak yang dilahirkan selamat...

dari telapak kaki anak sebesar dua jari... ibu bersusah payah menjaga anaknye dgn baik...
setiap perkembangan anak ibu akan ambil berat... sehinggalah dewasa..
kasih sayang ibu memang x dapat nak dinilai
kan dgn wang ringgit sebnyak mana pun...
kerana kasih ibu adalah kasih yg teragung...

my mom... puan halimah adalah seorang superwomen...
bukan sebab dia ada kuasa super power ... tetapi dia dgn gigih membesarkan kami adik beradik yang mcm2 ragamnye...
my mom... orangnye peramah... suka buat lawak.. kadang2 gurau dia gak kasar..kadang2 bila dia membebel tu sakit gak telinga...(diam je..jgn melawan)
tapi yg best about my mom is she's a great cook... mmg sedap( mkn x toleh kiri kanan tu)..
bila jalan2 dgn my mom... kitaorg mmg best
... suka shopping dgn mak sbb dia pandai pilih baju...
hahahahaha

i am very thankful to have a mom like my mom... i love her so much...
mak....akak ija sayang mak... terimakasih sebab memahami akak ija... i will do my best for all of us... muahhhhhh

my mom and me

Monday, May 2, 2011

its mei already

wuhuuuuuu..
skrg dah masuk bulan 5 dah ni
kat wayang pon banyak citer yang best2
yang paling aku nak sgt tgk:
1.pirate of carribean
2. fast and furious 5
3. ape2 la yg agak2 best... yg penting berbaloi

tggu je la gaji masuk 5hb ni...
dalam kepala otak banyak je benda nak beli
walaupun gaji x seberapa....
isk isk sedih
yang penting nak kena beli spek baru
org rabun la katakan..mana leh hidup tnpa spek

bulan 5 ni pon mcm bnyak je perkara yg akan berlaku
1.my dad besday(13/5)
2.my bestie besday(16/5)
3.mothers day
4. photoshoot lg..last session with kenzo
5. ade lg ke masa utk aktiviti lain??? dating?

ape2pun hidup ttp kena happy... senyum je kat customer hari2 walaupon ade yg wat muka tertelan cekodok basi...hahahah

Oh Yeah! - Azman and the computer

Friday, April 22, 2011

miscommunication???

miscommunication je tu...
dah masuk 4 bulan aku menyepikan diri dari segelintir orang yg aku x nak sebut disini
bukan bermakna aku menyombongkan diri
atau saja2 je putuskan perhubungan
tapi sepanjang 4 bulan ni im in a rehab (cewah mcm lindsay lohan plak)
bukan rehab sbb dadah
tp rehab dari masalah yg menyesakkan kepala otak
lebih baik aku dekatkan jauhkan diri dari mereka sbb aku tahu bukan mereka leh tolong pon
biarlah family aku je yg tahu...

tapi yg x sedap tu...adelah kata2 yang kurang enak di post2kan di laman muka buku(facebook) yang agak tidak best dilihat...and i know they are talking about me..
bak kata pepatah.. mulut tempayan leh la kita tutup..tp kalau x mulut orang tutup macam ne pon ttp berkata...
tu la dia penyalahgunaan laman sosial... kalau kome tak puas hati jemputlah bertandang ke rumah.... luahkan segala ketidakpuasan hati kome....

apa besar sangat ke masalah kita ni smpai kome nak wat lagu tu?
lagu ape ??? lagu sumbang dah tu
kome sumer bukan tahu ape yg berlaku sebenarnya kat aku...tapi sesedap tangan je menaip pasal aku..
yang aku tahu apa yang aku pikir sekarang ni nak senangkan hati mak bapak aku..
aku masih lagi menjaga tatasusilawati (eh silap) tatasusila sebagai orang malaysia yang berbudi bahasa dengan tidak mengutuk korang balik dlm FB
cukup baik aku jaga air muka korang sbb korang bukan orang lain darah daging ke juga...

kepada kome2... awok x marah pon...awok rileks je..... nnti la kita jumpa kita ceciter ape masalah kome.... ok.... daaaaaa




Saturday, April 16, 2011

alahaiiii...

alahai.... terlalu bz sampai dah lama x update blog...
sorila x de idea la...
huhu

keje 2 keje gak.... tp bosan gak ni
mana x nye kurang masa dgn Mr F..
aku baru nak pegi keje dia plak baru balik keje,....
aku dah balik keje dia baru nak pegi...
adoooiiii susah gak mcm ni....
sabar je laaa.......

Monday, April 11, 2011

sampai bila nak sudah?

mood aku arini?
1. gumbira sbb ari ni pg shopping..hahahahaha
dah namantye pon pompuan kan..mestilah suka shopping.... selamat lah kat tangan ni x bnyak cash..kalau x semua aku borong....ngaaaummmm...
Tapi ntah ape hal ntah...masa aku dok sibuk shopping...aku perasan ramai gak yg tgk...ape pelik ke tgk aweks hot mcm aku ni shopping sorang2??? ..hahaha
tgk je wat pe ..ape kata tlg bawakkan plastik beg ke..xpon tlg bayarkan lg chantekk..

2.bengang..
sbb bila aku bukak ym aku...ade msj dri someone yg aku dah block... sibuk nak barang dia balik...
tolong la bai... dah bg barang mintak balik ape cerr??? tu ugly siku namanye...
masa bercinta mulut manis je.... bila dah clash ungkit sana sini.... aku pon x hungin la barang2 ko tu!!! nnti aku pulang balik...hambikkk....bakorrrr je

kes lain...aku bengang lg..
tgk kat profile yahooo aku... tetiba je ade org bg komen yg ntah ape2... bila aku dah accept nak sound2 plak...kang aku x accept ckp aku ni lupa diri la..sombong x bertempat la... ape cerita ni??
ceciter... masalahnye tetiba je beliau nak angin dgn aku... padahal aku post tu tajuk lagu je..tupon nak diperbesarkan... apa pun x boleh la skrg ni....awwwww

tu je aku nak post...hahahahahahahah

Friday, April 8, 2011

Me n Mr F (part4)


cinta memerlukan pemahaman
bukan hanya sekadar perkataan sayang dibibir
bukan sekadar sentuhan manja

dalam bercinta kita perlu saling memahami... toleransi
jujur dengan pasangan
biarpun berjauhan ...
kepercayaan itu perlu...kalau tidak akan berlakulah kesangsian

komunikasi penting... luahkan dan jangan dipendam
kerana bila di pendam mungkin dia tidak dapat
memahami...

aku dan dia........perjalanan masih jauh.....

Tuesday, April 5, 2011

ape kejadahnya nak haramkan poco2????

poco2 nak diharamkan
APA???
kenapa???
aku tgk berita benda ni akan dibawa ke majlis fatwa malaysia
aku pelik bin ajaib tol la
apa la isunye dgn poco2 ni
kan bagus untuk senaman...
kalau nak cakap nnti ade unsur pergaulan bebas berlaku masa poco2 tu
kan boleh aje wat asing2 lelaki n perempuan
sebenarnya poco2 bukan je tarian... gelek sana sini semata
tapi setiap pergerakan tu adalah senaman
xkan nak suruh makcik2 wat sit up.. lompat bintang... angkat berat kot
kira poco2 tu ok la... senam utk org tua

kalo dipikirkan banyak lg benda yang boleh nak haramkan
macam rokok ke, judi ke, clubbing ke...
adoi la..
kalo semua senaman yg simple mcm poco2 tu pon nak haramkan
maknanya makin ramaila warga tua yg mampos cepat
sebab x wat ape2 kat umah

harap2 majlis fatwa pertimbangkanlah pasal hal ni...
majulah poco2 demi kesihatan rakyat
(pesanan kementerian kesihatan)
hahahahahah

Monday, April 4, 2011

why do i still feel lonely???

yes i love to smile ..
love making jokes n laugh with friends
i dont like making enemies with people...
but now realize that i feel so lonely

its not like lonely because of i am alone...
its more like emptiness
yes,,,,
i feel so empty inside....
something is missing somewhere

yes now im in a relationship...
he makes me laugh n smile...
but he always makes me worry
i always wondering where is he...

this relationship is new...
i feel something is lacking
y do i feel this way???

is it because im still shadowed by my previous love???
maybe...
5 years is not like 5 days..
i am used to his way..
these two guys are totally different in every way

i want to be happy..
but y do i feel empty
is it just a feeling????
i want to make a new life
but somehow .... i still remember my ex
oh SHITTT

what do i want actually?
hmmmmmmm

hari yang malang

malang mmg x berbau...
arini.... mak dgn adik aku terlibat dalam kecelakaan
disebabkan kesalahan org lain yang x pikir panjang parking tgh2 jalan...
adik aku lost control motor dia..
selamat x kena langgar kereta lain...

adik aku x lah parah sgt... teseliuh kat kaki dan luka2 ringan je
but kesian mak...
kaki tercucuk stand motor
penat pujuk dia pg klinik tp dia x nak...
sedih tgk mak mcm tu... dia sanggup tahan sakit sbb kos rawatan kat klinik mahal katanya

rabu lepas ayah aku excident.. sbb tiba2 gelap mata masa bawak moto...
smpai skrg ni leher dia sakit...

tetiba aku rasa macam aku ni anak x berguna....
bnyak duit ayah dan mak habis utk sekolahkan aku tggi2...
sampai skrg aku belum dapat kerja yang sesuai dgn kelulusan aku
patutnya umo mcm aku ni at least dah ade kereta..

aku sedar aku ni bnyak menyusahkan mak ayah...
mmg niat aku nak cari kerja yang bagus dan senangkan mereka
aku sayang sgt keluarga aku... terlalu sayang...

mak ..ayah... akak ija janji... akak akan usaha untuk senangkan mak dgn ayah..
i love u so much...

Thursday, March 31, 2011

anugerah terindah

perjalanan hidup bermula dari perut ibu....
9 bulan berada didalam rahim si ibu....
si ibu pula berhadapan dengan pelbagai dugaan dari segi mental dan fizikal..
si ibu muntah2.. demam2...si bapa pula risau memanjang... sambil memikirkan perbelanjaan yg semakin betambah...
namun demi anak yg dikandung..rela berkerja keras bagi memastikan segala keperluan disediakan..

9 bulan bukan seperti 9 hari ataw sembilan mint...
sementara bayi dlm kandungan selesa di beri perlindungan oleh si ibu...
tapi hakikatnya... kesakitan yang ditanggung ibu hanya ibu yang tahu...

bila sudah cukup masa.... tugas si ibu adalah untuk melahirkan anak ke dunia...
kesakitan yang dirasa tidak dapat digambarkan oleh kata2...
berjam2 menunggu masa utk melahirkan... si ibu berdepan dengan pelbagai kemungkinan..
hidup atau mati????
namum si ibu gagahkan juga... kerana ingin anaknya sama2 menikmati keindahan dunia...

setelah berjam2 bertarung nyawa... maka lahirlah bayi..sambil di angkat.... dibersihkan..dan diazankan..
airmata mengalir bukan kerana kesakitan...tapi kerana si ibu terlalu gembira...
kelahiranmu amat dinantikan ibu dan bapa..
itulah anugerah terindah yang dikurniakan tuhan kepada kita manusia..

kenapa tiba2 hari ni aku post pasal orang beranak??? kerana my best friend telah selamat melahirkan bayi lelaki semalam (30/3/11) 10pm... n im very proud of her... aku sgt happy... sebab akhirnya kawanku menjadi seorang ibu... tahniah diucapkan kepada pasangan rafidah binti azahari dan Khairul Anwar....

p/s: bila pulak turn aku ni??? adoi calon suami pon x de lg...lalalalalalalalala

Sunday, March 27, 2011

cintan-cintun

bila bercinta...
hati terasa berbunga2...walaupun org x nmpak bunga2 tu (yg nmpak cuma empunya diri)
bila bercinta...
tersenyum je sentiasa walaupon kena marah dgn bos (paling parah tido pon senyum)
bila bercinta...
asik tengok henpon je..cover konon2 tgk jam (padahal jam tangan besar2 kat tangan tu)

ni antara simptom2 org bercintan cintun
bnyak lg...tp yg ni je kot paling ketara...

aku???
ade la sket simptom2 diatas yg kena mngena dgn aku,,.,,, ceewaaah

tp ntahla... kenapa aku skrg ni senang jeles?
padahal aku bukan jenis senang jeles...
aku pon ramai kawan lelaki... x terkecuali yg syok kat aku (perasanlah pulak)
tp skrg ni aku dah malas nak melayan admirer2 aku....
diorg ajak kuar pon mcm malas je nak gerak
kalo dulu pantang diajak

kenapa aku jeles???
mungkin sbb dia ensem... oppsssss bukan hensem tp good looking (x leh puji lebih nnti perasan plak mamat tu)
sbb dia ramai kawan perempuan... mmm mungkin bukan kawan..tp dah memang kerja dia berjumpa orang
tp kekadang ada gak yg mcm nak mggatal dgn dia (terus aku bertukar jd hulk)

so sekarang ni aku tgh nak menjaga emosi... x maw melenting ...
try to act normal.... but sometimes i cant
adooooiii ape nak jd ni mizz hermosa????
bila hot bertemu hot ni la dia jadinye... tp tu yg wat ia menjadi semakin menarik
he is totally different...hahahaha